Felhívás tüntetésre - 03.24

2018.03.10

Azt szeretnénk, hogy az egészségügyi és a szociális területen dolgozók a törvényes munkaidő alatt elért keresetből tudjanak tisztes szinten megélni. Így lehetne csökkenteni a munkaterhelést, ami a biztonságos gyógyítás feltétele is. Ehhez tovább kell emelni a béreket, hogy ne kényszerüljön senki anyagi okokból elhagyni a hivatását.

Csak így érhetjük el, hogy vonzó legyen a szakma mások számára is, hogy a hivatásunknak tudjunk élni, hogy a családunkra is legyen időnk. Mindenki kapjon a képzettségének, tapasztalatának megfelelő bért. Az a több tízezer egészségügyben, alapellátásban dolgozó is, akik 10 éve csak a minimálbérek emelésében részesülnek, vagy abban sem.

Évek óta tudja a kormány, hogy ami van, az nem elég. Tudja, hogy túl sokat dolgozunk és tudja, hogy ez már a betegekre is veszélyt jelent. Még léphet a követelések teljesítése érdekében, kifejezheti elkötelezettségét azok teljesitése mellett.

Tegye meg! Most!

Annak érdekében, hogy elérjük a céljainkat, álljunk ki magunkért !
Várunk minden egészségügyi és szociális területen dolgozót, családtagokat, barátokat, ismerősöket 2018. március 24-én Budapesten az egészségügyi és az egészségügyben dolgozók melletti demonstrációra.

Az esemény ideje: 2018. március 24. szombat 14 óra
Gyülekezés: 13 órától
Helye: Budapest, V. kerület Alkotmány utca, a Parlamenttel szemben

A felhívás teljes szövege elolvasható itt.
A felhívás, mely mindenkinek (nem csak egészségügyi dolgozóknak) szól, elolvasható itt.

Dr. Ónódi Szűcs Zoltán válasza a követelésre »
Dr. Ónódi Szűcs Zoltán válasza a sztrájk tárgyalásra »


« Ugrás az összes hírhez