Barion Pixel

Média megjelenések

RTL Híradó - Az iskolavédőnők többsége kimaradt a szakdolgozói béremelésből

2024.04.09

Az iskolavédőnők többsége kimaradt a szakdolgozói béremelésből – ezt mondják a Független Egészségügyi Szakszervezetnél. Márciusban áltagosan 20 százalékos fizetésemelést kellett volna kapniuk. Ahogy például a kórházban dolgozó ápolóknak is. Sokan közülük is elégedetlenek, mert van, aki csak 6 vagy 8 százalékot kapott. 

ATV Start - Elégedetlenek a béremelés mértékével a szakdolgozók

2024.03.06

Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke azt nyilatkozta, hogy sok helyen a beígért 20 százalék helyett, mindössze 13-14 százalékos többletet kapnak - ez pedig jócskán elmarad a várt 20 százaléktól.

ATV Start - Akadozik a kórházi ellátás

2024.01.22

Eltűntek a bérnővérek, akadozik a kórházi ellátás. Több intézmény csak kisebb kapacitással tud működni. A kórházak januártól már nem köthetnek szerződést munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégekkel. A bérnővéri rendszer ugyanakkor nem szűnt meg teljesen. Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet vezetője híradónknak elmondta, óriási igény van a szakápolókra. Elmondása szerint jelenleg 20-25 százalék hiányozhat a rendszerből.

RTL Híradó - Nem minden egészségügyi dolgozó kap béremelést

2024.01.12

Lesz olyan egészségügyi szakdolgozó, aki semekkora, vagy csak nagyon alacsony béremelést kap márciustól – a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint. A Szakdolgozói Kamaránál azt mondják, a pótlékok megszüntetése és a kiemelt fizetési kategória bevezetése is problémát okozhat.

A kormány szerint az újabb emeléssel az orvosok és a szakdolgozók bérének aránya a legfejlettebb országokra jellemző szintre javul.

RTL Reggeli - A szakdolgozók béremelése csak a tömeges elvándorlást állítja meg

2024.01.10

Egy jogszabályváltozás miatt idén minden szabadságot ki kell venniük az orvosoknak és a szakdolgozóknak. Ez már önmagában fennakadást okozhat az ellátásban, amit tovább súlyosbít, hogy a munkaerő-kölcsönzés lehetősége megszűnt a kórházakban, emiatt osztályokat kellett bezárni. Nógrád megyében minden szakorvosból hiány van. Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint a szakdolgozók 20 százalékos béremelése legfeljebb csak megállítja a tömeges elvándorlást, de ahhoz, hogy tartósan javuljon a helyzet, sokkal több munkaerő vonzó intézkedés kellene a kormánytól.

 

RTL Híradó - Kórházi fertőzések elleni küzedelem

2023.12.07

Szakértők szerint az új tisztítószereken kívül jóval több takarítóra és nővérre is szükség lenne. A Független Egészségügyi Szakszervezet arra hívta fel a figyelmet, hogy jelenleg nincs hivatalos adat a munkavédelmi statisztikában a kórházi fertőzéseket elkapó egészségügyi dolgozók számáról.
 

Elolvasom a cikket is... 

Heti TV - Egy életforma háziorvosnak lenni

2023.11.29

A Pirkadat vendége Dr. Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke. 

RTL Reggeli - Szülés hálapénz nélkül

2023.06.21

2020-ban elindult egy többlépcsős folyamat, melynek a hálapénz kivezetése is része volt. Ez pedig az egészségügy minden területére, így a szülészetekre is kihatással volt – idézte fel Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke a Reggeliben. 

Elolvasom a cikket is... 

RTL Reggeli - Csodálkozunk, hogy nagy a létszámhiány?

2022.02.04

Egy év alatt 17 ezerrel csökkent az egészségügyben dolgozók száma, pedig a járványhelyzetre hivatkozva a kormány már felmondási tilalmat is elrendelt. Mi zajlik a kórházakban? Az egészségügy jelenlegi helyzetéről Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke beszélt a Reggeliben.

Elolvasom a cikket is...

ATV Start - Mennyivel nőtt valójában a dolgozók fizetése?

2018.08.15

Az ATV Start vendége Soós Adrianna a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke.

ATV Start - Keveslik a béremelést – Sztrájk jöhet?

2018.02.22

Az ATV Start vendége Soós Adrianna elnök, Független Egészségügyi Szakszervezet.

ATV Start - Utcára vonulnak az egészségügyi dolgozók

2018.02.22

Sztrájkbizottságot alakítottak és pár napon belül eljuttatják követeléseiket Orbán Viktornak a Független Egészségügyi Szakszervezet és a Magyarországi Mentődolgozók Szakszervezetének képviselői. A béremelésekkel elégedetlen érdekvédők március 24-én tüntetni is fognak, a demonstrációt több, szolidáris szakszervezet és az ellenzéki pártok is támogatják.

ATV Start - Sztrájk jöhet az egészségügyben

2018.01.09

Az ATV Start vendége Soós Adrianna elnök, Független Egészségügyi Szakszervezet.

Hír TV - Diagnózis és terápia

2018.01.04

Párbeszédre hívják a pártokat az egészségügyi dolgozók. Részletek Soós Adriannától, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnökétől.

ATV Start - Elhagyják a szakmát az ápolók?

2017.06.23

Az ATV Start vendége volt Soós Adrianna elnök, Független Egészségügyi Szakszervezet.

Echo TV - A munkavállalók világa

2017.06.13

A Független Egészségügyi Szakszervezet a MOSZ ágazati szervezete. Az egészségügyi és a szociális szféra munkavállalóinak érdekvédelmének érvényesítése, az ágazatokban dolgozók élet és munka körülményeinek javítása, a szakmapolitikai-joganyag előkészítési folyamatokban konstruktív részvétel szerepel a fő céljaink között.

ATV Start - Felmérés az egészségügyi dolgozók helyzetéről

2017.04.28

Az ATV Start vendége Dr. Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke.

Hír TV - Az elmaradt béremelést kérték számon

2017.02.23

Bérfejlesztésről, kórházépítésről és az alapellátás nehézségeiről tartott konferenciát az egészségügyi szakma. Az államtitkárt arról kérdeztük, mit tudnak ígérni azoknak az ápolóknak és más egészségügyi alkalmazottaknak, akiknek hiába emelkedett a bérük, mert ezzel egy időben a korábbi többletbevételeiket viszont megvonták.

Sok egészségügyi szakdolgozó dühös, mert nem az ígért mértékben nőtt a fizetése

2024.04.09

Dr. Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint tíz egészségügyi szakdolgozóból öt elégedetlen a béremelés után megkapott összeggel – derül ki a beérkező jelzésekből.

Tovább a teljes cikkhez...

Takács Péter nem aggódik

2024.01.09

Dr. Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke meg is erősítette ezeket, azt mondta, a kényszerszabadságolások miatt sok egészségügyi dolgozónak csökkent a fizetése is.

Tovább a teljes cikkhez...

A MOK alelnöke a hospice ellátásról

2023.12.18

Eisenhauerné Fördős Andrea, a Független Egészségügyi Szakszervezet alelnöke szerint, aki maga is nyolc évig dolgozott a haldokló betegek között a hospice ellátásban,  a magyarországi hospice házak rendkívül túlterheltek, már a bekerülés is nehézkes és előfordul, hogy 30 beteget kell ellátnia két ápolónak, a betegek pedig egyenként is nagyfokú törődést igényelnek.

Tovább a teljes cikkhez...

Januártól még kevesebb nővér lez a kórházakban

2023.11.27

2024. január 1-től egy korábban elfogadott jogszabály szerint megszüntetik a bérnővérek alkalmazását a kórházak többségében – mondta Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke.

Tovább a teljes cikkhez...

Embertelen körülmények között a szakdolgozók

2023.11.02

Ápoló- és orvoshiánnyal küzd a magyar egészségügyi ellátórendszer, emiatt a szakemberek egyszerre több helyen is dolgoznak. Az egészségügyi államtitkár szerint a többszörös foglalkoztatottságnak véget kell vetni. Hogy hogyan javulhat a helyzet, arról Soós Adriannát, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnökét kérdeztük.

Tovább a teljes cikkhez...

Debrecenben 188 dolgozó mondta fel a túlmunkát

2023.08.16

Egyelőre nincs érdemi előrelépés a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában az önkéntes túlmunka szerződéseiket felmondó szakdolgozók és a menedzsment közötti tárgyalásokon – mondta a Népszavának Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elnöke.

Tovább a teljes cikkhez...

Pintérre dupla sztrájktárgyalás vár

2023.01.26

A Független Egészségügyi Szakszervezet közölte, hogy sztrájktárgyalással kívánja előmozdítani a szakdolgozók bérének emelését.

Tovább a teljes cikkhez...

Made by FortuNet